Proef!

Gaat u binnenkort een wijnexamen afleggen? De kans is dan groot dat er naast het theorie-examen ook geproefd mag worden! Dit onderdeel wordt ook wel organoleptisch of analytisch proeven genoemd. Afhankelijk van het examenniveau schrijft u één of meerdere proefnotities of maakt u een meerkeuze opdracht. Veel wijnopleidingen besteden dan ook aardig wat tijd aan het analyseren van wijn. Dit gebeurt, afhankelijk van de wijnopleiding, aan de hand van aromawielen en/of bepaalde systematische benaderingen.

Vinotom heeft een handige sheet ontwikkeld en beschikbaar gesteld om nog beter te leren proeven. Download deze sheet, in PDF-formaat, via onderstaande link.
Download Proefsheet

2 gedachten over “Proef!

 1. Thijs

  Beste Tom,

  Wij zijn Wijnclub 4 seasons, een clubje van 9 jonge gasten (25 t/m 32 jaar) die 4 keer per jaar bij elkaar komt om vervolgens per persoon een fles wijn te introduceren met een mooi verhaal. Vervolgens gaan we proeven en notities maken. Inmiddels zijn we zo’n 2 à 3 jaar bezig.
  Over een paar weken ben ik gastheer en is mij gevraagd iets origineels te doen. Ik zou graag gebruik maken van jouw quiz. Ik zou deze dan wel in onze website (tijdelijk) willen integreren. Zouden we de html code (WordPress) kunnen verkrijgen?

  Alvast vriendelijk bedankt voor je (re)actie!

  Namens wijnclub 4seasons,

  Thijs

 2. Vinotom Bericht auteur

  Hi Thijs,

  Bedankt voor je berichtje!

  Je verzoek gaat lastig worden vrees ik. Het is geen HTML code. De quizzen zijn gemaakt in PHP icm MySql. Deze zaken staan weer gekoppeld aan quiz-software binnen WordPress. Net zo complex als goede wijn! 😉

  Je kunt naturlijk de quizzen gewoon via Vinotom.com maken. Mis je iets hier?

  Succes met je wijnclub!

  Groet, Tom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.