Barolo Alasia

Barolo Alasia 2008

Deze narigheid heb ik een aantal maanden geleden geproefd. Ik zie het als mijn plicht je te waarschuwen voor deze wijn!

Het is ‘m net weer niet! Accuzuur gecombineerd met knal harde tannines voor 16,95. Bedankt, Gall & Gall!

Barolo Alasia 2008. Geweldig slecht. De kleur is mooi, dat moeten we toegeven. Beetje rood, beetje bruin. Fluweel. Het is net een echte Barolo. In de neus wat impressies van zwart fruit, bramen, framboos, bosvruchtenthee en veel zure nare rode bessen. Wat een deceptie. Ik wil de herfst ruiken! Natte bladeren, paddenstoelen en complexiteit.

De afdronk is triest, zuur en kort.

Gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding geef ik deze wijn 3 van de 10 punten.

2 gedachten over “Barolo Alasia

 1. Hessel

  Dank voor de waarschuwing.
  Ja, deze wijn recensie kan ik helaas beamen. Op dit moment wordt dit flesje bocht door Gal&Gal voor 19.99 aangeboden, sterker nog, er wordt actief mee geadverteerd in hun meest recente editie van het wijnkaarthouders magazine “Proef” en wel op pagina 42. Interessant genoeg wordt deze fles speciaal voor het Kerstdiner aangeraden. Best wel humor eigenlijk. Nee niet echt, een een tamelijk trieste constatering.

  Ik moet toegeven dat er niet veel van verwachte. Barolo voor onder de 45 euro per fles is vaak alleen geschikt om mee te koken en niet om op te drinken.

  Koop deze wijn niet, tenzij je er rode-wijnsaus mee wilt bereiden!

 2. P.H. Schram

  Wij hebben de alasia barolo van Gall+Gall 2009 gisteravond gedronken. Deze zou ik nog niet eens voor een wijnsaus willen gebruiken.Het enige goede er aan is het bouquet wat hem nog op wijn doet lijken. Goed voor de gootsteen en dat voor 19.95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.